Mindfulness og hjernen

Kontakt mig her

Den gode nyhed

 

Forskning har vist, at der kan måles positive ændringer i hjernen efter blot 6-8 uger ved daglig mindfulness træning 10 til 20 minutter. Ved mindfulness opløses de uhensigtsmæssige tankesæt og området i hjernen for glæde og kreativitet styrkes.

 

Forbindelser i hjernen

Når vi i længere tid er stressede og nedtrykte, laver hjernen forbindelser af de negative tanker og skabe tankemønstre og negative overbevisninger.

Eks:

  • Det er klare jeg aldrig.
  • Jeg dur ikke til noget
  • Jeg er for gammel eller dum eller…

Der er mange varianter og tankerne i sig selv er et udtryk for, at vi nedtrykte.

Når vi er kommet ud af vores stress eller nedtrykthed, kan blot mindre ting igen udløse hele det tankesæt, som i første omgang gav anledning til nedtrykthed.
Ved regelmæssigt træning af mindfulness opløses tankemønstrene efterhånden. Altså de forbindelser af negative tanker, som hjernen har opbygget.
Vi rydder op i hovedet og hjernen. Ligesom vi rydder op på vores skrivebord og får derved et større overblik.

Mindfulness ændrer hjernen

Amygdala og hippocampus er to områder i hjernen. Amygdala står for angst og flugt og aktiveres og vokser i stress situationer og aftager ved ro og glæde.
Hippocampus står for kreativitet og glæde, ser muligheder og finder løsninger. Hippocampus skrumper ved overbelastning og kan tage skade ved længerevarende stress. Når vi praktiserer mindfulness vokser området for glæde og området fra frygt bliver mindre. Se illustration:

Kontakt mig

Kontakt mig allerede i dag for en snak omkring dine behov. Jeg hjælper dig både videre som privatperson og som virksomhed.
Kontakt mig her
Copy link
Powered by Social Snap